Statia de tratare Buzau Zahar

STATIA DE TRATARE APA POTABILA

Tehnologia Statiei de tratare apa Buzau Zahar asigura apă tratată conform cerinţelor în privinţa calităţii stabilite prin Directiva Europeană 98/83/CE şi transpusă în legislaţia din România prin Legea 458/2002 privind calitatea apei potabile, modificată de Legea 311/2004, de Ordonanţa 11/2010 şi de Ordonanţa 1/2011.

Procesul de tratare al apei cuprinde etapa de pre-oxidare prin injectare cu aer cu scopul de a transforma fierul din forma dizolvata (Fe2+) in forma de precipitat (in Fe3+), urmand filtrarea apei prin doua straturi filtrante, antracit si nisip. Stratul superior al mediului de filtrare va fi compus din antracit care este responsabil pentru indepartarea particulelor grosiere sau oxidate anterior si stratul inferior al mediului de filtrare este compus din nisip care are rolul principal de a absorbi fierul și manganul dizolvat.

In vederea eliminarii clorului in exces apa este supusa unui proces de osmoza inversa care se bazeaza pe principiul traversarii unor membrane semipermeabile de catre lichide cu concentratii diferite pana cand se obtin lichide cu concentratii din ce in ce mai mici. Intregul proces de tratare al apei este controlat de sistemul SCADA.

Influent: Sursa subterana
Perioada de executie: 12 luni
Localizare: Buzau
Sursa de finantare: fonduri EU

tratare-apa-potabila-buzau-zahar-mare
tratare-apa-potabila-buzau-zahar-1
tratare-apa-potabila-buzau-zahar-2