Statia de tratare Buzau Sud

STATIE DE TRATARE APA POTABILA

Tehnologia Statiei de tratare apa Buzau Sud asigura apă tratată conform cerinţelor în privinţa calităţii stabilite prin Directiva Europeană 98/83/CE şi transpusă în legislaţia din România prin Legea 458/2002 privind calitatea apei potabile, modificată de Legea 311/2004, de Ordonanţa 11/2010 şi de Ordonanţa 1/2011.

Procesul de tratare al apei cuprinde etapa de pre-oxidare prin injectare cu aer cu scopul de a transforma fierul din forma dizolvata (Fe2+) in forma de precipitat (in Fe3+), urmand filtrarea apei prin doua straturi filtrante, antracit si nisip.

Stratul superior al mediului de filtrare va fi compus din antracit care este responsabil pentru indepartarea particulelor grosiere sau oxidate anterior si stratul inferior al mediului de filtrare este compus din nisip care are rolul principal de a absorbi fierul și manganul dizolvat. Apa filtrata este supusa unui tratament de dezinfectie finala cu clor inainte de a fi distribuita spre consum. Intregul proces de tratare al apei este controlat de sistemul SCADA.

Influent: Sursa subterana
Perioada de executie: 12 luni
Localizare: Buzau
Sursa de finantare: fonduri EU

tratare-apa-potabila-buzau-sud-mare
referinte-tratare-buzau-sud
tratare-apa-potabila-buzau-sud-2
tratare-apa-potabila-buzau-sud-3
tratare-apa-potabila-buzau-sud-1