Statia de tratare a apei Vaslui

REABILITAREA STATIEI DE TRATARE APA POTABILA

Statia de tratare a apei Vaslui are ca obiectiv imbunatatirea serviciilor de alimentare cu apa si asigurarea parametrilor calitativi ai apei in limitele prevazute de standardele in vigoare si directiva UE 98/83/EC privind calitatea apei potabile.

Procesul tehnologic de tratare al apei presupune omogenizarea apei brute provenita din cele trei surse de captare, lacurile de acumulare Solesti si Puscasi si raul Barlad. Apa omogenizata este supusa unui tratament cu ozon si pompata in microfiltre in vederea retinerii particulelor solide, urmata de procesul de coagulare si decantare. Apa decantata este apoi supusa unui tratament de filtrare cu nisip si carbune activ granular, urmata de de o dezinfectie cu ultaviolete si o post-oxidare cu clor gazos.

Apa de la spalarea filtrelor este recuperata si integrata in procesul de tratare. Namolul rezultat dupa decantarea apei si dupa spalarea filtrelor cu nisip este mixat intr-un bazin ingrosator si deshidratat pana la obţinerea unei concentraţii de cel putin 35% substanţă uscată.

Activitatile desfasurate in cadrul contractului:

  • proiectare
  • executie
  • punere in functiune
  • operare pe perioada testelor
tratare-apa-potabila-vaslui-mare

Influent: Lacurile de acumulare Solesti si Puscasi; raul Barlad
Perioada de executie: 22 luni
Localizare: Vaslui
Sursa de finantare: fonduri EU

tratare-apa-potabila-vaslui-4
tratare-apa-potabila-vaslui-3
tratare-apa-potabila-vaslui-1
tratare-apa-potabila-vaslui-2